Onze werkwijze

Eerste gesprek/intake

Samen met de ouders/vertegenwoordigers en hulpvragers maken we eerst kennis met elkaar. We beperken wat de hulpvragen, de wensen en behoeften zijn. Dit stemmen we samen af en we bespreken hoe dit eruit komt te zien in de praktijk

Meeloop dagen

Indien gewenst, is het altijd mogelijk om een dagje mee te lopen. Zo kan de hulpvrager zelf ervaren, beleven en een goede indruk krijgen van wat de ZorgWereld te bieden heeft. Eventueel is een tweede meeloopdag ook bespreekbaar.

Persoonlijke doelen

Om goed te werk te gaan, stellen wij samen met de hulpvragers of diens ouders/verzorgers persoonlijke doelen op. Wat wil je leren, waar ben je goed in en waar kunnen wij jou bij ondersteunen. Deze doelen worden in een persoonlijk en veilig digitaal dossier gezet. Hier kan zowel hulpvrager, ouder als wettelijk vertegenwoordiger met een gepersonaliseerde code meelezen zodat iedereen goed op de hoogte is van de voortgang.

Evaluatie

Wij bespreken dagelijks voor en na de begeleidingsmomenten samen met de hulpvrager (wanneer dit gewenst is) en de ouders/verzorgers hoe het ervoor staat. Doordat het vervoer in eigen beheer is, kan er altijd voor en na de begeleidingsmomenten (individueel, dagbesteding of groepsbegeleiding voor de kinderen) een persoonlijk contactmoment met de ouders/verzorgers van de hulpvragers zijn. Deze uitwisseling is erg belangrijk voor de samenwerking tussen ouders/verzorgers en wij van de ZorgWereld, wat maakt dat verdere ontwikkeling van de hulpvrager zich verder vergroot. Daarnaast evalueren we op regelmatige basis de doelen vanuit het persoonlijk plan samen met hulpvragers, ouders/verzorgers en wettelijke vertegenwoordigers. Ook is het mogelijk altijd mee te lezen in het gepersonaliseerde dossier van de hulpvrager.